ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΔΙΒΙΜ1 (ΕΟΠΠΕΠ) / ΚΩΔ. ΑΔΕΙΑΣ 2100633


ΜΠΑΡΙΣΤΑ

Μυήσου στο μαγευτικό κόσμο του καφέ, του πιο δημοφιλούς ροφήματος στον κόσμο και μάθε στην πράξη πώς να παρασκευάζεις την τέλεια κούπα καφέ. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή τόσο θεωρητικών όσο και πρακτικών γνώσεων για την παρασκευή σωστών ροφημάτων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις εστίασης που περιλαμβάνουν προϊόντα καφέ. Ο μπαρίστα είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και λειτουργία το τμήματος καφέ, από την επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών, ως την εύρυθμη λειτουργία όλου του τμήματος, καθοδηγεί το προσωπικό και παρασκευάζει τα ροφήματα με τις σωστές μεθόδους.

Μαθήματα

Θεωρία
  • Ιστορία του καφέ
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ και Coffee tasting
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Συντήρηση και ρύθμιση εξοπλισμού καφέ 
  • Βασικές αρχές παρασκευής espresso – cappuccino, βασικές αρχές latte art, τεχνικές παρασκευής καφέ φίλτρου, παρασκευή και γευσιγνωσία λοιπών ροφημάτων
  • Συμβουλές ανοίγματος επιχείρησης
  • Διαχείριση Café 
Πρακτική
  • Οργάνωση-Λειτουργία Τμήματος καφέ
  • Διδασκαλία από επαγγελματίες Barista και Coffee Experts.
  • Εργαστηριακά μαθήματα σε κατάλληλο χώρο εντός της σχολής
image-214634-barista.jpg